Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Undervisningsmaterial

På denna sida finns undervisningsmaterial du kan använda dig av i din undervisning. Vi kommer under 2020 fylla på med mer undervisningsmaterial som bland annat utarbetas tillsammans med lärarutbildningen vid Luleå tekniska universitet.

Bonden i skolan erbjuder kunskap om varifrån maten kommer

Här lär du dig och barnen mer om bondens arbete och varifrån vår svenska mat kommer. Målgrupp är barn i åldrarna mellan förskola till och med ÅK6. Filmer, färdigt lektionsmaterial och mycket mer finns att hämta på webbplatsen.

Hitta webben

Teknikens hus erbjuder temalådor

Teknikens Hus har utvecklat laborativa undervisningsmaterial inom olika temaområden, för användning i skolor. Till varje temalåda finns pedagogiska handledningar, beskrivningar av experiment och fördjupningstexter. Det pågår framtagande av temalåda med koppling till mat och livsmedelsproduktion, så håll utkik. Fram tills dess kan ni hålla tillgodo med befintliga temalådor.

Läs mer

Skogen i skolan

Skogen i Skolan erbjuder ett antal olika läromedel med tillhörande övningshäften, lärarhandledningar samt verktyg för utomhusbaserat lärande med skogen som bas. Läromedlen sträcker sig från förskolan upp till år 9 i grundskolan. På webbplatsen hittar du även filmer och annat material som även det är anpassat efter läroplanen.

Hitta webben

Undervisningsmaterial och examensarbeten

Nedan finner ni undervisningsmaterial och examensarbeten som kan ge input och stöd i utformingen av er undervisning. Undervisningsmaterialet nyttjas i lärarprogrammet och examensarbeten är skrivna och publicerade genom Luleå tekniska universitet.

Bilagor