Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Norrbottens regionala nätverk för hållbar framtid

Hösten 2016 startade Reggio Emilia Institutets nationella projekt hållbar framtid i nio regionala nätverk. I samband med det startades även i Norrbotten det norrbottniska nätverket. Med i nätverket är förskolor och skolor som aktivt intresserar sig för att arbeta med hållbar utveckling och Agenda 2030. Nätverket har sedan starten haft större nätverksträffar en gång per termin. Dessa har bjudit på gästföreläsningar, och olika workshops. Intresset har varit stort och träffarna har ofta varit välbesökta (100 – 170 personer). Våren 2019 togs nästa steg genom att utöver den årliga regionala nätverksträffen också skapa en fokusgrupp bestående av deltagare från åtta kommuner i Norrbotten. Detta gjordes eftersom regionens område är geografiskt stort och för att det fanns ett behov av att öka delaktigheten av kommuner utanför Luleå, Piteå och Boden.

Läs mer

Vill ni göra studiebesök på en gård?

Att göra studiebesök är oftast mycket uppskattat av både barn, pedagoger och lantbrukare. Genom LRF Norrbotten kan ni få hjälp att hitta gårdar som tar emot studiebesök. Följ länken nedan så får ni några tips. Det kan sedan finnas saker att tänka på inför besöket, exempelvis antal barn som är lämpligt, tidpunkt på året för besöket, hur lång tid man tänkt ta i anspråk och klädval. Fråga gärna en gång extra innan ni gör besöket så ni har den information ni behöver. Välkomna ut på gård!

Läs mer

Läs om måltidsnyckeln som väcker barnens nyfikenhet på mat

Läs mer
news_placeholder_4

Skolodling och samisk kultur går hand i hand

Läs artikeln om Sameskolan i Jokkmokk som med hjälp av Hushållningssällskapet har anlagt en skolträdgård som kompletterar undervisningen kring samiska traditioner och livsmedelsförsörjning.

Läs mer

Material som kan locka fler att söka till naturbruksgymnasium

Läs mer

Gymnasievalet för dig som vill jobba med djur, natur och lantbruk

På Grans naturbruksgymnasium i Piteå finns flera olika utbildningar där du får lära dig mer om djur, natur, odling och lantbruk. Det självklara valet för dig som vill jobba i de gröna näringarna.

Läs mer

Vill du bli expert på mat, lantbruk, miljö och hållbarhet? – Läs vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)

Läs mer